De wereld op zijn kop

event7
19:00

 

19 april 2019

Krachtige omgekeerde houdingen om meer rust te ervaren

De wereld op zijn kop

Workshop door Mariette Hermans

Deze workshop gaat helaas niet door

Omgekeerde houdingen zijn een belangrijk onderdeel van yoga. Ze vormen een aparte groep houdingen waarbij je je hoofd lager brengt dat je hart. Dat zorgt ervoor dat het hart meer bloed te verwerken krijgt, en gek genoeg gaat het daardoor wel krachtiger maar ook rustiger slaan. Het bloed naar je hoofd, maakt bovendien je vaten flexibeler.

Tegelijkertijd kun je met omgekeerd staan gedesoriënteerd raken: wat voor en achter is, wat onder en boven is opeens onduidelijk. Dat verscherpt het gevoel over je eigen lichaam en je eigen bewegingen. Je verbetert je coördinatie.

Voor critical alignment yoga zijn omgekeerde houdingen ook een manier om de bovenrug te strekken en te versterken. Omgekeerd staat er meer gewicht op de bovenrug en nek, waardoor de middenlijn krachtiger wordt. Je traint je houdingsspieren langs je wervelkolom en dat stabiliseert je hele houding. In critical alignment gebruiken we daarbij het hoofdstandsbankje.

Het hoofdstandbankje maakt het mogelijk om omgekeerd te staan zonder druk op je hoofd en je nek. Iedereen kan het, en in deze workshop proberen we het stap voor stap. Daarnaast gaan we ook op het hoofd zelf staan, en uiteindelijk naar de schouderstand. Iedere houding houden we wat langer aan zodat we het meditatieve effect ervan ervaren.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 19 april 2019
Tijd: De workshop begint om 19:00 en duurt tot 21:30 uur
Deur open: 18:45 uur
Kosten voor niet leden: € 19,50
Leden krijgen 30% korting en betalen € 13,50
Vragen: 06 – 20 79 75 88 / tekst@mariettehermans.nl

Opgeven

Opgeven is nodig en kan voor leden via onze webshop. Als je met meerdere personen komt graag iedereen apart aanmelden.

Deze workshop gaat helaas niet door

  • Workshop agenda

    • Geen evenementen