Ecstatic Dance

event7
19:30

 

28 januari 2017

Ecstatic dance is dansen op blote voeten. Bevrijdend en stromend.

Ecstatic Dance

Met Rosa Leijdekkers (ceremonieleidster), Dj. Yarun (dj) en Tiaka Wijdeman

Ecstatic dance is een avond waar je kunt dansen, precies zoals voor jou goed voelt. Zonder praten, op blote voeten en zonder telefoons of camera’s, nodigen we je uit om uit je hoofd en in je lichaam te zakken.

De DJ brengt alle ervaringen van dans, ontmoeting en energie samen tot een smeltkroes van muziek en beweging.

Rosa Leijdekkers

Praktische informatie

Datum workshop: Zaterdag 28 januari 2017
Tijd: 19:30 -22:00 uur
Vanaf 19:00 in dansen 19:30 openingsceremonie
Kosten:

  • Leden van het yogacentrum: € 10,00
  • Voor niet-leden: € 12,50

Online Aanmelden

Wat maakt Ecstatic Dance zo bijzonder?

Overgewaaid uit San Francisco en jaren geleden in het klein begonnen in Amsterdam, is Ecstatic Dance inmiddels uitgegroeid tot een enorme hype met duizenden bezoekers in meer dan tien locaties, verspreidt over het hele land.

Er is een DJ, er wordt gedanst en er zijn eigenlijk maar een paar kleine dingetjes die afwijken van een normale dansavond. Er is geen alcohol, er wordt niet gepraat op de dansvloer, mensen dansen op blote voeten, de avond wordt gezamenlijk ingeleid en afgesloten en er wordt gevraagd om respectvol met elkaar om te gaan.

Dj. Yarun

Dat geeft mensen de gelegenheid om te dansen zonder afleiding. Ze hoeven zich niet bezig te houden met anderen en je kunt prima alleen komen en een geweldige avond hebben. Niemand kijkt raar op als je in je eentje staat te dansen. De sfeer is gemoedelijk en respectvol naar elkaar. Veel mensen hebben mooie ontmoetingen tijdens het dansen met volslagen vreemden. En als je dan na de avond de kans krijgt elkaar daadwerkelijk te spreken, heb je er vaak weer een paar leuke contacten bij. Hoe vreemd het ook klinkt, juist door niet te praten ontstaat er een groepsgevoel. Mensen die de passie delen voor dans en die gezamenlijk ervaren dat de dans, wanneer er geen afleiding meer is, veel dieper gaat dan we dachten.

Muziek en dans zijn heilzaam, verbindt mensen en geeft ze een gevoel van diepgang. In een individualistische maatschappij waar machines steeds belangrijker worden, voelen mensen een zucht van verlichting wanneer ze zichzelf weer kunnen voelen, even helemaal kunnen bewegen hoe ze zelf willen en weer in contact komen met zich zelf.

Dat Ecsatic Dance in Nederland zo populair aan het worden is, is ergens dus wel te verklaren.

Kom jij ook naar de eerste Ecstatic Dance avond in Yoga Centrum Hoofddorp?

Online Aanmelden