Geur Meditatie

event7
09:30

 

19 maart 2017

Deze reis is speels en heeft een diepe werking.

Geur Meditatie

Workshop door Ronja Mooij

Veel mensen weten dat meditatie goed is voor lichaam en geest. Meditatie helpt bijvoorbeeld om te ontspannen, emotioneel stabieler te worden, meer rust en bewustzijn te creëren van je zelf, je lichaam en je omgevingen. Persoonlijk vind ik het moeilijk om me volledig te focussen op bijvoorbeeld mijn ademhaling en niet steeds af te dwalen op de stroom van mijn gedachten.

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door geuren. Geuren hebben een grote invloed op onze emoties en gevoel. Dat komt doordat geurstimuli direct worden verwerkt in gebieden van de hersenen die een emotionele functie vervullen. Ook zijn geuren verbonden aan herinneringen. Onbewust worden geuren samen met de fysieke omgeving als een herinnering opgeslagen. Zodoende bouwt iedereen gedurende zijn leven een persoonlijke geurendatabase op.

Zo kun je door de geuren tijdens een geur-meditatie gemakkelijker de gedachtes even laten voor wat ze zijn. De geuren brengen je direct bij je gevoel en helpen je te focussen op je lichaam en alle sensaties die de geuren in je lichaam teweeg brengen.

Tijdens deze workshop worden er om de zoveel tijd op een speciale manier geuren door de ruimte verspreid. Deze geuren komen van verschillende etherische oliën van planten en kruiden. De workshop begint met een paar oefeningen om de ademhaling te verdiepen. Tijdens deze geleide geur-meditatie help ik je te observeren wat er allemaal boven komt. Iedere geur kent zijn eigen gevoel, herinnering en emotie. Het is een komen en gaan als de zee, gevoelens komen op en gaan weer weg. Deze reis is speels en heeft een diepe werking. Zo zal je door middel van geur tot rust worden gebracht, verwarmt, verblijd, verrast, mee naar plekken genomen die je dacht al vergeten te zijn. Door je te focussen op de ademhaling neem je de geur en alles wat daarbij komt kijken in je op en laat je het weer los, letterlijk en figuurlijk. Deze geur-meditatie brengt bewustzijn in het effect van geur op je gemoedstoestand en schenkt je zo een nieuwe dimensie om jezelf, geuren, emoties en het leven te ervaren.

Ronja Mooij

Praktische informatie

Datum: zondag 19 maart 2017
Vanaf 9:20 uur staat de thee klaar.
De workshop begint om 9:30 en eindigt circa om 10:45 uur.
Deelname leden 5 credits, niet leden € 15,00

Voor vragen neem contact op met Ronja Mooi
Email: Info@ronjamooij.nl
Telefoon: 06-19680160
www.ronjamooij.nl

Aanmelden

Leden kunnen aanmelden via Virtuagym. Voor niet leden gebruik het onderstaande formulier.

Selecteer een geldig formulier