Yin Special: (Y)into deep fascia release stretches Healing Winter Sequence

event7
19:00

 

18 januari 2019

Een helende Yin Fascia Release Sequence om ons “water element” extra aandacht te geven, Mindfulness & Soundhealing

Yin Special: (Y)into deep fascia release stretches Healing Winter Sequence

Workshop door Simone van der Kolk

Een heerlijke lange warme winteravond met een Yin sequence om ons (winter) yin element “water” extra aandacht te geven.

De aarde is ontstaan uit water. Wij zijn gedragen in het vruchtwater van de baarmoeder. Net als de aarde bestaan wij voor meer dan 70% uit water. Water kan rustig kabbelen als een beekje, maar water kan ook alles verwoestend zijn, overstromingen of een tsunami. In stilstaand water is de kans op vervuiling groot. Water kan bevriezen, koken en verdampen. Water is veranderlijk en staat symbool voor onze emoties en gevoelens.

Onze aarde en ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Ons lichaamsvocht/water bestaat oa. uit bloed, urine, zweet, speeksel/slijm, sperma. Dit sluit aan op het element Water, de blaas – en nier meridianen, verbonden met svadhistana – 2e chakra.

Gedachten, woorden, gevoelens en intenties brengen ons lichaamsvocht in beweging. Negatieve gedachten kunnen ons kabbelende beekje flink laten golven en is direct voelbaar. Met deze wetenschap kunnen we onszelf beïnvloeden. Mindfulness en meditatie geeft ons ruimte voor ontspanning en fijne gevoelens.

Klank kan ons hierbij helpen. De trilling resoneert in ons lichaamsvocht. In de intense Yin stretches kan de trilling je helpen om fysieke en mentale spanning los te laten. Centraal staat het sacrale deel van de wervelkolom, het heiligbeen, de zetel van onze emoties en de verbinding met de grote beenzenuw. Emoties uiten betekent spanning loslaten, letterlijk, want spanning zet vast zich op plekken in je lichaam.

Jouw intentie laten resoneren in je lichaamsvocht om harmonie en eenheid te ervaren, met de stroom mee. Het element water in evenwicht. Tevredenheid, we bewegen vloeiend door het leven. Je accepteert wat er is, vloeiend en zacht. Gevoel van vreugde om te genieten van het leven.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 18 januari 2018
Tijd: De workshop begint om 19:00 en duurt tot 21:30 uur
Deur open: 18:45 uur
Kosten voor niet leden: € 22,50
Leden krijgen 30% korting en betalen € 15,00
Vragen: 06- 20039149 / simone@yogacentrumhoofddorp.nl

Opgeven

Aanmelden voor leden

Aanmelden voor niet-leden

 

  • Workshop agenda

    • Geen evenementen