Tom Hendriks

Docent Critical Alignment Yoga en mede oprichter.

Quote
"Je focus bepaalt de diepte van de ontspanning."
Lessen

Tom Hendriks

Ik ben Tom Hendriks, levensgenieter, reiziger, part-time it’er en sinds 2004 yogaleraar.

Het is jaren geleden dat ik in aanraking kwam met yoga. Ik ben begonnen bij Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan en was gelijk ‘verkocht’. Het bleek dat hoe meer yoga ik deed hoe beter ik me voelde. Het oplossen van spanning en stijfheid in m’n lichaam door het doen van yoga oefeningen veranderde mijn leven. De stress die ik regelmatig ervoer tijdens mijn werk werd steeds minder. Ik werd relaxter, meer open en voelde me gelukkiger.

Omdat ik meer wilde weten over yoga heb ik van 2003 tot 2005 de opleiding tot yogaleraar gevolgd bij Dirk-Jan Lust. Tijdens de opleiding gaf ik m’n eerste lessen in de studio van Dirk-Jan en na de opleiding ben ik les blijven geven.

Mijn honger naar yogakennis was niet gestild en daarom heb ik van 2005 tot 2009 de opleiding tot Critical Alignment Yoga Docent gevolgd bij Gert van Leeuwen.
Na deze intensieve opleiding was het eerst tijd voor wat anders. Een half jaar lang heb ik over de wereld gezworven en de meest prachtige plaatsen bezocht.

Yogales geven is voor mij een van de leukste dingen die er zijn. In september 2010 ben ik voor mezelf gestart in Hoofddorp. In 2012 ben ik samen met Tiaka Yoga Centrum Hoofddorp gestart om een fijne plek te creëeren voor mijn lessen. Ik hoop van harte je daar te ontmoeten, om samen yoga te doen of een van de andere activiteiten.

 • Introductieprogramma Yoga

  Starten met de basis.

 • Critical Alignment Yoga

  Oefenen in het bewust loslaten van fysieke spanning.

 • Critical Alignment Therapie

  Yoga therapie om rug- en andere klachten aan te pakken.

Geplande workshops

 • Deep and restorative (online workshop)
  19
  mrt
  Deep and restorative (online workshop)
  20:00

  Stress loslaten, verzachten en ruimte creëren.